İngilizce Öğrenmeyi Eğlenceli Hale Getirmek Mümkün Mü?

Sorumuzun cevabı kesinlikle evet. Educall’dan eğitim alan öğrencilerimiz bilirler ki Educall’da online İngilizce dersleri deneyimli eğitmenlerimizle birlikte çok keyifli. İngilizce öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmenin farklı yolları da var tabi ki. İngilizce öğrenmek istiyorum ama gramer kalıpları ve sıkıcı videolar arasında boğulmak istemiyorum diyenler, bu yazı tam olarak size hitap ediyor. Gelin bu yolları birlikte inceleyim!

 

İngilizce Altyazılı Dizi/Film İzlemek

Dizi veya film izlemek birçok insanın keyif aldığı bir aktivitedir. Bu aktiviteyi yaparken ekstra vakit harcamadan ve keyif alarak İngilizce öğrenmeyi kim istemez ki? ‘İyi de, İngilizce bilmiyorum, nasıl anlayacağım?’ dediğinizi duyar gibiyim. İngilizce altyazılı dizi/film izlemeye başlar başlamaz anlamayı beklemek yanıltıcı olur. Kendinize biraz zaman tanıyın. Bir bebeğin dil edinim sürecini düşünün. Konuşmaya başladığında her söylediğinizi anlar mı? Dil öğrenmeye dil bilgisi öğrenerek, yazarak ya da okuyarak mı başlar? Kesinlikle hayır, öncelikle dinleyerek ve konuşarak öğrenilir. Siz de, tıpkı bir bebeğin dil edinim sürecinde olduğu gibi, duyarak öğrenmeye başlayacaksınız. Başlarda bunun bir faydası yokmuş gibi görünse de bir kulak aşinalığı oluşturacaktır. Daha sonra, dizide ya da filmde geçen olayları gözlemleyip, duyduklarınızla alt yazıyı birleştirmeye başladığınızda İngilizce öğrendiğinizi ve dinleme becerilerinin geliştiğini göreceksiniz. İlk başlarda hiçbir şey anlamadığınızı düşünüp panik olmayın. Dilerseniz, izlediğiniz dizi ya da filmde sık sık geçen kelime ya da kalıpların anlamlarını araştırıp öğrenebilirsiniz. Fakat videoyu sürekli durdurup kelimelerin anlamlarını öğrenmek sıkıcı hale gelebilir. Unutmayın ki amacımız eğlenerek öğrenmek!

 

İngilizce Müzikler Dinlemek

Bir işle meşgulken, yemek yaparken, yolculuk yaparken ya da dinlenirken hiç çaba sarf etmeden yapabileceğiniz bir aktivitedir müzik dinlemek. Tek yapmanız gereken online müzik platformlarından ya da video barındırma web sitelerinden zevkinize uyan İngilizce bir şarkı açıp işlerinizi yapmaya devam etmek. Şarkıyı dinlerken kelimeleri anlamaya ve şarkıya eşlik etmeye çalışmak hem kulak aşinalığı sağlayacak hem de İngilizce telaffuzunuzu geliştirecektir. Dilerseniz, şarkıyı sözleriyle birlikte dinleyebilir, hatta karaoke bile yapabilirsiniz. İnternette zevkinize uyan milyonlarca şarkıyı ve sözlerini de bulmanız mümkün. Bu nedenle İngilizce öğrenirken İnternet sizin en iyi arkadaşlarınızdan biri olacaktır.

Online Eğitim Almak

Yazının bu bölümüne kadar genellikle dinleme becerilerimizi odak noktasına alan yollardan bahsettik. Pekala, İngilizce konuşma becerilerimizi nasıl geliştirebiliriz? Yanıt basit: konuşarak tabi ki! Konuşma pratiği yapmak için online eğitim veren kurslardan konuşma paketleri satın alabilir ve İngilizce konuşmaya başlayabilirsiniz! Bu kurslardan bir tanesi şüphesiz ki Educall. Başta da bahsettiğimiz gibi Educall online konuşma dersleriyle İngilizce öğrenmek çok keyifli. Deneyimli öğretmenlerimiz ve seviyenize uygun oluşturulan güncel konularla birlikte İngilizce konuşma becerilerinizi ve telaffuzunu geliştirebilirsiniz. Ayrıca kelime dağarcığınızı genişletebilirsiniz. Ayrıca, temel dil bilgisi kuralları ve etkinlikleriyle desteklenen derslerimizle İngilizce gramer öğrenebilir ya da kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz.

İngilizce öğrenmek artık çok keyifli ve kolay. Haydi, sizde İngilizce öğrenmek ve kendinize yatırım yapmak için bugün bir adım atın! Ücretsiz deneme dersimize katılın!

Benzer Yazılar

Film ve Şarkılarla İngilizce Konuşma Pratiği

Online İngilizce Dersleri İngilizcenizi Geliştirmenize Nasıl Yardımcı Olur?