Çocuklara İngilizce nasıl öğretilir?

Araştırmalara göre, dil, erken yaşlarda öğrenildiği takdirde daha kolay bir şekilde öğreniliyor. Yabancı dil öğrenme süreci, çocuklarda 12 yaşına kadar devam ediyor. Bu yüzden çocuklara, en geçerli yabancı dil olan İngilizce öğretmek için geç kalmamak şart. Çocukların İngilizceye alışması ve sevmesi için erken yaşlarda yapılan pratik öğretme teknikleri, dile alışma sürecinde çocuklara kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda ileriki yaşlar için de İngilizce konuşma kabiliyetini arttırıyor.

learn english

Çocuklara İngilizce nasıl öğretilir?

İngilizce dil eğitimine 3 yaşından önce başlamak, çocuğun dili öğrenmesinde oldukça etkilidir. Ana dili dışında İngilizce de konuşulan ortamlarda bulunan çocuk her iki dili de rahatlıkla öğrenebiliyor. Bu yüzden bazı noktalara dikkat ederek çocuklara çok erken yaşlardan itibaren, kolay bir şekilde İngilizce öğretilebilir.

çocuklar için İngilizce

  • 0 - 3 yaş arasındaki bebeklere sık sık İngilizce şarkılar ve ninniler dinletilerek, dilin kulağa yerleşmesi sağlanmalıdır. Aynı zamanda İngilizce konuşulan ortamlarda bebekleri bulundurmak da, dili hafızalarına kaydetmelerine yardımcı olur.

  • Çocuğa daha ileriki yaşlarda ise yabancı bakıcı tutularak ve İngilizce konuşması sağlanarak, dil etkinliği geliştirilebilir. İngilizce eğitim verilen bir kreş de dil öğrenme açısından faydalı olacaktır.
  • Konuşma yetisi kazanmış bir çocuğa her gün farklı kelime ve fiiller öğretilerek İngilizce dil yetkinliği artırılabilir. İngilizce eğitim seti alınarak, arabada veya evde çocuklara diyalog ve pasajlar dinletilebilir. Böylece çocuk İngilizce konuşulan bir ortamdaymışçasına dil yeteneğini geliştirebilir.

  • Çeşitli kelime oyunları oynayarak da çocuklara hem İngilizce öğretilebilir, hem de birlikte keyifli dakikalar yaşanabilir. Çocuğun yaşı ve yetkinliği doğrultusunda İngilizce dil kurslarına göndermek veya yabancı bir öğretmenden ders aldırmak da çocuğa doğru telafuz ve düzgün bir dil bilgisi eğitimi sağlayacaktır.

  • Çocuğa bir kelime öğretilirken birçok kez tekrar etmek, kelimeyi daha iyi öğrenmesine ve hafızasında tutmasına yardım eder. Aynı zamanda durumlarla ilişkilendirilen kelime ve cümleler de çocuğun dil öğrenmesini kolaylaştırır. Çocuk elma yediği zaman, kelimenin İngilizcesini söylemek ve bunu cümle içerisinde kullanmak, görsel ve işitsel hafızayı aynı anda çalıştırarak, dili hızlı öğrenmeye yardımcı olur.

  • Sabırlı olmak sürecin en önemli kısmıdır. Çocuğun birden kusursuz bir şekilde İngilizce konuşmasını beklemek doğru değildir. Zamanla kelimelerin doğru telafuzunu anlayan çocuk, bunu geliştirerek ileride rahat bir şekilde İngilizce konuşabilir.

Çocuklara Yabancı Dil Eğitimi Hangi Yaşta Başlamalı?

Çocuklara İngilizce öğretmede kullanılan yöntemler, yaşlara göre farklılık gösterir. Araştırmalara göre çocuklar için 0-6 yaş arası dönem yabancı dil öğrenmek için en iyi zamandır. Bu dönemde çocuk daha çok duyduğunu tekrar ve taklit yoluyla öğrenir. Televizyon, radyo gibi işitsel kaynaklar etkin rol oynar. Çocuklar sevdiği şeyleri yapmaktan ve taklit etmekten hoşlanırlar ve sevdiği şeyler üzerinden dil öğretmek daha etkili olur. Örneğin, İngilizce çizgi film izlemek çok faydalı olacaktır. Okul öncesi dönemde çocuklarla yapılabilecek aktivitelerden bazıları şunlardır:

• Gösteri (Demonstration)
• Soru-cevap
• Drama ve rol yapma
• Benzetim
• İkili çalışmalar ve grup çalışmaları
• Pandomim
• Storytelling

Okul çağındaki çocuklara İngilizce öğretirken sözlü ve görsel yöntemlerin yanında yazılı yöntemler de kullanılır. Bu dönemde okuma, yazma, dinleme, konuşma gibi temel becerilere daha çok ağırlık verilir. Ancak, öğrencilere dilin yapıları ve kuralları öğretilirken pratik yapmayı da unutmamalıyız. Çünkü unutmayalım ki dil bir iletişim aracıdır. Dolayısıyla en etkin yabancı dil öğrenme yöntemi konuşarak öğrenmektir.

Educall olarak çocuklara yabancı dil öğretmeye yönelik hazırladığımız Kids programımız bulunmaktadır. Kullandığımız materyaller görsel, işitsel ve aynı zamanda yazılıdır. Derslerimiz hem Türk hem de yabancı eğitmenler eşliğinde işlenmektedir. Dolayısıyla, daha çok 7 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap eden ve onlar için özel olarak hazırlanmış bir programdır.

Daha fazla bilgi için bizlere 0212 212 8292 no lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.