En Sevilen İngilizce Diziler

En Sevilen İngilizce Diziler

Son zamanlara en iyi şekilde damgasını vuran İngilizce diziler komediden, aksiyona, drama kadar her türde karşınıza çıkar. Sürekli olarak izlenebilme imkanı veren ve bu derece sürükleyici olan bu diziler ile en kaliteli ve verimli şekilde vakit geçirilmesi mümkündür. Çünkü karakterler, olay örgüsü ve dizilerin kalitesi kişileri kendine bağlar.

Geçmişe nazaran diziler artık sinemaların önüne geçmeye başladıkça Hollywood yıldızları dahi TV ekranlarında karşınıza çıkar. Bu nedenle sıkıcı olmayan ve insanlara farklı dünyalar açan bu dizilerden keyif almak en önemli özelliğidir. Yayınlandığı dönemlerden bugüne değin hale varlığını ve ölümsüzlüğünü koruyan birçok yabancı dizi vardır. Bunlardan en etkili olan İngilizce diziler şu şekilde belirtilebilir:

  1. Prison Break

En iyi aksiyon dizileri içinde hemen herkesin izlemesi gereken ve oldukça keyif veren Prison Break olay örgüsü açısından oldukça etkileyicidir. İşlemediği bir suçtan dolayı idam cezası almış olan bir adamın kurtarılması üzerine kurulan bir olay örgüsüdür. Abisini kurtarmak için elinden geleni yapan Michael Scofield abisini kaçırma planları yapar. Bunun için banka soyan ve abisiyle aynı cezaevine giren bu karakter sırtına harita dövmesi yaptırarak tüm dizinin sürükleyici boyutu başlar.

  1. La Casa De Papel

Klasik bir soygun hikayesinden fazlası olan La Casa De Papel aksiyon dizisi olarak varlığını sürdürmüştür. Suç dizisi olarak birbirinden farklı ve çok fazla karakterin bulunduğu dizide aranan tüm soruların cevabını bulmak mümkündür. Herkes her şeyin farkında olarak hareket etmekte ve bağlayıcı hikaye sonuna kadar devam ettirilmektedir. Dizinin görüntüsüne, rengine ve kullanılan teknolojik tekniklere hayran kalabilirsiniz. İngilizce diziler içinde mutlaka izlenmesi gereken bir dizidir.

  1. Succession

En iyi şekilde tasarlanan drama dizileri içinde yerini almış olan Succession herkese önerilir. Dizinin senaryosu ve olay örgüsü oldukça başarılı olarak karşınıza çıkar. Roy ailesi ve onlara ait olan şirkete dair verilen mücadeleden bahsedilir. Verilen mücadele hiç beklenmedik ve şaşırtan sonuçlarla sizleri şok edebilir. Dizide kullanılan müzikler de senaryosu kadar etkilidir.

  1. Brooklyn Nine Nine

2013 yılında 2 adet altın küre ödülüne layık görülen Brooklyn Nine Nine dedektiflerin ve polis şefinin hikayesini konu alır. Dizide yetenekli ve bir o kadar çocuksu olan dedektif, sert olan ancak zaman içerisinde ekip içindekilere benzemeye başlayan yüzbaşı ve ekip arkadaşları arasında geçen komik ve heyecanlı sahneler yer alır. Ekipte yer alan herkesin birbirilerine olan bağları ve komik diyalogları diziyi sempatik bir hale getirir. Bu sayede isleyici kendini oldukça rahat hisseder ve keyifli anlar yaşar.

  1. Veep

Tüm dünya tarafından son derece izlenen diziler içinde komedi alanında kendini gösteren bir dizidir. İzleyenlerin oldukça dikkatini çeken ve hemen herkese hitap eden yapısı ile beğenilir. Bu dizi ile yabancı dizilerin ne kadar iddialı olduğu ve beğenildiği göler önüne serilir. Politik komedi dizilerinin yanında en başta gelen bir dizi olduğu için çok fazla izlenmiştir. Her yıl komedi alanında Emmy adayı olan bu dizi birçok karakterden oluşmakla beraber oldukça sürükleyici ve eğlenceli yapıya sahiptir.

Karakter olarak başkan yardımcısı olarak karşınıza çıkan eski senatör Meyer etrafında dizi kurgulanır. Bu süreçte Meyer’in hiçte hayal etmediği durumlar gelişir. Meyer ve ekibi Washington’da yaşanan siyasi olaylardan sıyrılmak adına kendilerini kabul ettirmek için çaba gösterir. Bu nedenle hem hareketli hem de oldukça eğlenceli, komik bir dizi varlık gösterir. İngilizce diziler içinde hem komedinin hem de aktif şekilde devam eden sahnelerin insanlar üzerinde bıraktığı etki büyüktür.

  1. Sherlock

En başta mini dizi olarak başlamış olan dizinin gördüğü ilgi ve sevilmesi dolayısıyla uzun yıllar devam ettiği görülür. Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman ikilisi ile dizi olay örgüsü etrafında devam etmiştir.

  1. Narcos

Dünyaca ünlü olan uyuşturucu kaçakçısı olan Pablo Escobar’ın hikayesini anlatmakta olan dizi Escobar’ın hem çöküşünün hem de yükselişinin izleyici ile paylaşır. Polisiye dizi olarak karşınıza çıkan bu dizi nefes tutarak izlenebilecek türdendir. İngilizce diziler içinde suç örgüsü etrafında devam etmiş olan dizinin izleyici üzerindeki etkisi de tartışılmaz derecededir.