İngilizce Çeviri Siteleri Hangileri?

İngilizce Çeviri Siteleri Hangileri?

Yabancı dil öğrenmek ve konuşmak günümüz dünyasında artık bir lüksten çok ihtiyaç halini almıştır. Kurslara gitmenin dışında da pratikte, acil durumlarda çözüm; ingilizce çeviri siteleri olmaktadır. Anında çeviri yapıp size sunabilen bu siteler sayesinde hızlı bir şekilde ihtiyacımız giderilmektedir. Günümüzde piyasada birçok farklı özelliklere sahip çeviri amaçlı kurulmuş web siteleri bulunmaktadır. Geçmişte verimlilikleri daha olsa da günümüzde oldukça iyi ve başarılı çeviriler yapabilmektedirler.

 

İngilizce Çeviri Siteleri Ve Uygulamaları

 

İngilizce - Türkçe çeviriler yapan, hatta birçok dilde çeviriler yapan çeviri siteleri veya uygulamaları günlük hayatta çok kez işimize yaramaktadır. Bu çeviri siteleri, popülerlikleri ve verimlilikleri açısından incelendiğinde aşağıdaki gibi sıralamak ve özetlemek mümkündür;

 

  • Google Translate: En popüler en bilinen hatta ilk zamanlarında komik çevirileri dillere dolanan ama son yıllarda yaptığı güncellemelerle bu sorunu düzelten Google Translate, neredeyse her dilde yaptığı çevirileri, ancak bir uzmanın yorumlayabileceği kadar başarılı çeviri doğruluğu, Google Chrome da da otomatik olarak eklenti halinde bulunan, 5000 karaktere kadar destek veren, günümüzün en güvenilir ingilizce çeviri siteleri arasındaki yerini korumaktadır.

 

  • Yandex Translate: Google ile rekabet için Rusya’nın geliştirdiği Yandex Translate uzun yıllardır hizmet vermektedir. Google kadar yüksek bir veriye sahip olmamasından dolayı Google kadar başarılı çeviri yapmasa da yine de iş görebilecek çeviriler yapmaktadır. Pratik ve hızlı sonuçlar için Yandex Translate rahatlıkla kullanılabilir. Maksimum 10.000 karaktere izin veren Yandex Translate’e uzun cümlelerde güvenmek çok doğru olmaz.

 

  • Bing Translator: Microsoft firmasının ürettiği ve geliştirdiği bir çeviri sitesi olan Bing Translator, hem metin çevirisi hem de konuşmaların çevirilerini yapma özelliğine sahiptir. Kamera üzerinden kolay çeviri imkanı da sunan Bing Translator, çevrimdışı olarak kullanıldığında, bazı dil paketlerinin indirilmesini istemektedir. Ek olarak, eş zamanlı diyalog çevirisini de yapabilen Bing Translator dahilinde çevirmenlerin yaptığı ifade kalıplarının çevirilerini de bulmak mümkündür.

 

  • Deeply: Bir diğer ingilizce çeviri sitesi de nöral çeviriyi kullanan Deepl sitesidir. En ufak değişiklikleri bile fark edebilmesi en önemli özelliği ve tercih edilme nedenidir. Daha doğal kelimeler seçmesinden dolayı da birçok platformda insanların işine yaramaktadır. Uzun cümleler ve metinleri direkt bir şekilde sitesine yükleyebilir ve çevirebilirsiniz. Çeviri sırasında değişim istediğiniz kelimelerde üstüne tıklayıp alternatif çevirilerini de görme şansı veren Deepl için tek olumsuz denebilecek özellik, ücretsiz olan sürümündeki günlük çeviri limitinin olmasıdır. İngilizce çeviri siteleri arasında en çok tercih edilen en kaliteli sitelerden biridir.

 

  • Reverso: Çevrilecek metinleri elle yazmak dışında içeri aktarmayla da dahil edip çevirebileceğiniz Reverso çeviri sitesi ile PDF, Excel, Powerpoint gibi dosyaları da bozmadan içerisine alıp çevirebilmektedir. Grammar ve eş sesler kontrolü gibi mekanizmalara da sahiptir. Bu şekilde dilbilgisi olarak metninizi kontrol edebilir ve düzenleme yapabilirsiniz. Reverso dahilinde sadece kelime çevirisi de yapılabilir.

 

  • Collins Dictionary: Çeviri yapmanın yanında ingilizceyi geliştirmek amaçlı olarak kelimelerin ingilizce açıklamalarının da okunabildiği, telaffuzlarının dinlenebildiği, örnek cümlelerle desteklendiği bir sitedir.

 

  • Tureng Sözlük: Çeviri sektöründe yerli bir alternatif olarak 2006 yılında karşımıza çıkmış olan Tureng, İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Almanca çevirileri en iyi şekilde yapabilmektedir. Mobil uygulaması da olan Tureng, MacOS ve Windows’a özel ayrı uygulamaları olması, tarayıcılara eklentiler sunması ile sektörün en verimli, en iyi ingilizce çeviri siteleri arasında yerini almıştır. Bir Türk sitesi olmasından dolayı da Türkçe’yi çok daha iyi kullanması en önemli artılarından biridir.

 

  • Zargan Sözlük: Tıpkı Tureng gibi Türk bir firmanın ürünü olan Zargan, Türkçe - İngilizce temelli çalışan sistem, deyimler konusunda oldukça başarılıdır.

 

  • Cambridge Dictionary: Meşhur Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan sözlük, İngilizce üzerinden diğer dillere çeviriyi odak almıştır. Yani Türkçeden İngilizceye çeviri yapmamaktadır. İngilizce olarak dilbilgisi açısından oldukça detaylı olan sitenin datası oldukça geniştir. Deyimler ve kalıplar konusunda da başarılı olan site teknik ingilizceden bir çeviri için ideal bir sözlüktür.

 

  • SayHi: Amazon’un ürünü olan SayHi, ingilizce çeviri siteleri arasında size önerimiz olan son sitedir. Ana amacı yabancıların sohbet etmesini sağlamak olan uygulamada, çeviri aracı da aktif olarak kullanılmaktadır. Ayrıca çeviri aracının indirip kullanabilirsiniz.