İngilizce Dil Seviyeleri Nedir? İngilizce Dil Seviyenizi Öğrenin

İngilizce dil seviyeleri ve İngilizce öğrenmek uzun ve çok keyifli bir yoldur. Bu yolun sonuna ulaşmak ise neredeyse hiçbir zaman mümkün değildir. Çünkü İngilizce; öğrendikçe öğrenecek daha çok şey olduğunun fark edildiği bir dildir. Ancak İngilizce öğrenme yolu sonsuz gibi görünse de bu yolda çeşitli kilometre taşları vardır. Bu kilometre taşlarına vardıkça kişi, başladığı yerden giderek uzaklaştığını görebilmektedir. İşte dil öğrenimindeki bu kilometre taşlarına İngilizce dil seviyeleri denir.

İngilizce dil seviyeleri, uzmanlar tarafından belirlenen ve öğrencinin İngilizceyi kullanma yetisini ölçen seviyelerdir. Nasıl ki bir oyunu başarılı bir şekilde oynadıkça sonraki ve daha zor bölümlere geçiliyorsa, İngilizce öğrenirken de kişinin geçebileceği çeşitli üst aşamalar da vardır. Kişi bu aşamaları tamamladıkça, İngilizce dil seviyeleri İngilizceyi kullanabilme seviyesi buna göre ifade edilir.

Eğer siz de İngilizce dil seviyeleri arasından hangisinin sizin seviyeniz olduğunu merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Bu yazımızda hangi İngilizce seviyesinin neyi ifade ettiğini sizlerle paylaşacağız. Siz de bu bilgilerle kendi seviyenizi belirleyebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın ki akademik İngilizce dil seviyeleri  tescil etmek için TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan ya da diğer yazılı veya sözlü seviye tespit sınavlarına girmeniz gerekmektedir.

Yine de bu yazıda bulunan İngilizce dil seviyeleri hakkındaki bilgiler ile konu hakkında fikir sahibi olabilir, İngilizce öğrenme yolunda hangi kilometre taşında olduğunuza karar verebilirsiniz.

A1’den C2’ye Bütün İngilizce Dil Seviyeleri

  • A1 (Beginner) Seviyesi: Adından da anlaşılacağı üzere A1 yani başlangıç (beginner) seviyesi, İngilizce dil seviyeleri konusunda karşımıza çıkan ilk adımdır. Bu seviyedeki kişiler, İngilizce hakkında yalnızca temel bilgilere sahiptir. Basit bir şekilde kendilerini tanıtabilirler ve temel birkaç ifade ile İngilizce konuşabilirler. Eğer iletişim kurdukları kişi yavaş, tane tane ve basit cümleler kullanırsa o kişiyi anlayabilirler.

 

  • A2 (Elementary) Seviyesi: Bu seviye İngilizce dil seviyeleri arasında başlangıçtan hemen sonra bulunan bir seviyedir. Bu seviyede bulunan kişi, başlangıç seviyesine göre kendini daha iyi ifade edebilir. Çünkü A2 seviye İngilizceye sahip olan insan, zaman kiplerini doğru bir şekilde kullanabilir ve daha geniş bir kelime dağarcığına sahiptir.

 

  • B1 (Pre- Intermediate) Seviyesi: Bu seviye İngilizce dil seviyeleri içinde ortanın bir altında bulunmaktadır. Bu düzeye sahip kişiler yakından ilgili oldukları konularla ilgili yazılı ve sözlü mesajları algılayabilir. Aynı zamanda bu konularla ilgili basit cümleleri zorlanmadan kurabilir.

 

  • B2 (Intermediate) Seviyesi: B2 düzeyi, İngilizce dil seviyeleri arasında tam ortada yer almaktadır. Bu düzeyde bulunanlar; sadece basit ifadeleri değil, çok daha karmaşık ifadeleri anlayıp karşılık verebilirler.

 

  • C1 (Upper-Intermediate) Seviyesi: Sözlük anlamı itibariyle ortanın üzerinde anlamına gelen C1 seviyesi, İngilizce dil seviyeleri konusunda son düzeyin bir altını ifade eder. Bu düzeye erişebilmiş kimseler, günlük hayatta İngilizce kullanımı konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamazlar. Aksanlı konuşmaları da idrak edebilen bu düzeydeki kişiler İngilizce film veya dizileri altyazısız izleyebilir, İngilizce haberleri de sorunsuz bir şekilde anlayabilir.

 

  • C2 (Advanced) Seviyesi: İngilizce dil seviyeleri içerisinde bulunan son seviye C2 seviyesidir. Bu düzeydeki kişiler en az ana dili İngilizce olan kişiler kadar akıcı ve etkili bir şekilde İngilizce konuşabilir. Hatta terminolojiye hâkim oldukları akademik yayınları sorun yaşamadan okuyup anlayabilirler.

 

İngilizce dil seviyeleri

İngilizce Düzeyinizi Adım Adım Geliştirmek Şimdi Çok Kolay

Educall ile İngilizce online eğitim süreçlerine etkili bir biçimde dahil olarak ilerletebilirsiniz. Ana dili İngilizce olan eğitmenlerle yabancı dilinizi akıcı bir seviyeye getirmek Educall ile artık mümkün.

İstediğiniz zaman istediğiniz yerde online İngilizce kursu arıyorsanız ve Educall tam size göre. İngilizce dil seviyeleri için  demo derslerine ücretsiz kayıt yaparak hemen Educall’u deneyimleyebilirsiniz. İster tablette ister telefonda isterseniz de bilgisayarda Educall derslerinden yararlanabilirsiniz.

Artık İngilizce öğrenmek ve konuşma pratiği yapmak tek tık uzağınızda. İnternet adresimiz https://www.educall.com.tr/ adresini ziyaret ederek native eğitmenlerle birebir İngilizce konuşma ayrıcalığına sahip olun.