İngilizce Konuşma Becerisi Geliştirme İçin 5 Harika Tavsiye

İngilizce konuşma pratikleri yapmak, İngilizce ile iletişim kurmak isteyen insanların izlemeleri gereken en birincil yoldur. Çünkü insanın hedefi ne olursa olsun, bu hedefi gerçekleştirebilmenin tek geçerli yolu hedef doğrultusunda çalışmaktır.

Hedefi ve isteği İngilizce konuşabilmek olan birisi için de geçerli tek yok elbette ki bol bol İngilizce konuşma pratikleri yapmaktır. Ancak bu konuda ne yapacağını bilemeyen, nasıl İngilizce konuşma pratikleri yapılacağı hakkında bir fikri olmayan bir insan için bu pek de mümkün olmaz.

Bu nedenle İngilizce konuşma pratikleri yapmadan önce, bunun nasıl yapılacağını iyi bilmek ve iyi planlamak gerekir. Eğer siz de günlük çalışma temponuza İngilizce konuşma pratikleri nasıl ekleyeceğinizi bilemiyorsanız doğru yere geldiniz. Bu blog yazımızda size bu konuyla alakalı biribirinden harika 5 adet tavsiye vereceğiz.

Vereceğimiz İngilizce konuşma pratikleri tavsiyelerine uyarsanız, konuşma ve dili kullanma konusunda ne kadar büyük bir ilerleme kaydettiğinizi kendi gözlerinizle göreceksiniz.

Size İngilizce Konuşturacak Mükemmel Tavsiyeler

1 - Hata Yapmaktan Korkmayın

Bu cümlenin oldukça klişeleşmiş olduğunu biliyoruz. Fakat konu İngilizce konuşma olunca, bu tavsiye her ne kadar klişe olsa da büyük bir önem kazanıyor. Çünkü pek çok insan, dili çok iyi bilse dahi hata yapmaktan korkuyor ve bu nedenle bildiklerini gündelik hayatta kullanmaktan kaçıyor.

Siz eğer böyle bir durum yaşıyorsanız bu konuda sizlere vereceğimiz en önemli tavsiye hata yapmaktan korkmamanızdır. Çünkü insan hata yaparak öğrenir. Bunun yanında diyalog kuracağınız kişi büyük olasılıkla İngilizcenin ana diliniz olmadığını bileceğinden yapacağınız hatalara karşı hoşgörülü olacaktır.

2 - Basit Düşünün, Basit Konuşun

Özellikle İngilizceyi günlük hayatta kullanacaksanız mümkün olduğunca basit düşünmeniz ve dili basit kullanmanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü emin olun ki, İngilizce kurslarında öğrendiğiniz birçok şey, aslında o dili kullanan kişilerin dahi günlük hayatta kullanmadığı birtakım kurallardan oluşuyor. Nasıl ki siz günlük hayatta oldukça sade ve basit bir Türkçe ile konuşuyorsanız, İngilizce de aynı şekilde konuşuluyor.

3 - Bol Bol Dinleyin

İngilizce konuşma pratikleri arasında en önemli iki egzersizden birisi dinlemektir. Ne kadar çok ana dili İngilizce olan kişiyi dinlerseniz, İngilizce konuşma yapısına ve aksanlara o kadar aşina olursunuz. Dinlemekten kastettiğimiz şey ise oldukça geniştir. İster ders ya da sunum dinleyin ister film veya dizi dinleyin isterseniz de müzik dinleyin. Orası tamamen size kalmış.

4 - Bol Bol Konuşun

Bu yazımızda sizelere vereceğimiz en önemli İngilizce konuşma pratikleri tavsiyemiz şüphesiz bol bol İngilizce konuşmak olacaktır. Çünkü bir insan araba sürme refleksini sadece araba sürerek kazanabilir. Aynı şekilde bir refleks olan konuşmayı da edinebilmek için bol bol konuşmak gerekir. Özellikle de yapılacak konuşmaların ana dili İngilizce olan birisiyle yapılması da bir o kadar önemlidir.

5 - Size En Uygun İngilizce Konuşma Yöntemini Seçin

Açık konuşmak gerekirse, bir önceki ve en önemli tavsiyemizi uygulamak imkanlarla mümkün. Yani etrafınızda tanıdığınız ana dili İngilizce olan birisi bulunmuyorsa, konuşma pratiği yapmanız da çok kolay olmaz. Ancak bu konuda istekli olan kişilerin imdadına online İngilizce speaking platformları yetişir. Siz de istediğiniz an ana dili İngilizce olan birisiyle İngilizce konuşma pratikleri yapmak istiyorsanız Educall tam size göre.

İngilizce Konuşmak Artık Çok Kolay

Educall sizlere işte tam da bu noktada hizmet vermek için var. Bünyesinde bulundurduğu birçok native speaker ile Educall sizlere inanılmaz verimli İngilizce konuşma pratikleri sağlıyor. Üstelik ilk kez üye olanlara demo dersleri ücretsiz. Siz de Educall’a üye olun İngilizce konuşmayı bir sorun olmaktan çıkarın.

Benzer Yazılar

B1-B2 Seviye İngilizce Kitap

Telaffuzunuzu Nasıl Geliştirebilirsiniz?