İngilizce Konuşma Kalıpları Nedir, Nasıl Kullanılır?

Her dilde olduğu gibi İngilizcede de doğru ve akıcı konuşma yapılabilmesi için İngilizce konuşma kalıpları hakim olunması gerekmektedir. Söz konusu bu hakimiyet dilbilgisi kurallarını öğrenme ile başlamaktan geçmektedir. İngilizce konuşma kalıpları başarıya ulaşmanın asıl gerekliliğin meydana getiren bu kurallar dizesi, amacı ulaşmada avantajlar sunmaktadır.

İngilizce eğitim alan kişilerin aynı zamanda bazı kalıpların öğrenmesi ve uygun bir şekilde kullanması, kişiyi daha iyi hissettirmede yardımcı olacaktadır. İngilizce konuşma kalıpları, bu aşamada önem arz etmektedir. En az 100 adet günlük konuşma kalıp cümlelerin öğrenilmesi, kişinin süreç konusunda daha istikrarlı hale getirmede yardımcı olmaktadır. Bazı İngilizce konuşma kalıpları örnekleri verecek olursak;

  • What did you say: Kişinin karşı tarafın söylediği duymaması ve anlamaması durumunda karşı tarafa kurmuş olduğu önemli İngilizce konuşma kalıpları arasında yer almaktadır.
  • Call me back: İki görüşme bittikten sonra iyi dilek ve bazı konunun tam olarak bitmemesi halinde kişinin beni geri ara cümlesinin İngilizcesi call me back kalıbın kullanması uygun olacaktır.
  • What do you think: Belirli bir konu ve konuşma hakkında kişinin düşüncelerine öğrenmek için kullanılan İngilizce konuşma kalıpları what do you think, önemli bir yere sahiptir.
  • What do you need: Günlük yaşamda ticari ve özel koşullarda karşı tarafa neye ihtiyacın var? gibi soru yönelmesi için kullanılan cümlelerin arasında yer almaktadır.
  • See you next time: Konuşma bittikten sonra, kişinin müsait olmaması durumunda kullandığı İngilizce konuşma kalıpları arasında yer almaktadır.


İngilizce Konuşma Kalıpları Günlük Yaşamda Katkıları Nelerdir?

Günlük konuşma kalıbı demek, kullanımı sık olan ve günlük ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanılan kelime ve cümleler olarak tanımlanması mümkündür. Günlük konuşma kalıp sözcükleri, karşı tarafın uyruğu, yaş, ismi gibi birçok konularda karşılık sohbet etmeleri için kullanılmaktadır. İngilizce konuşma kalıpları bu açıklamaya göre kişinin yabancı dil hakimiyetinin daha hızlı ve sağlam oturması amacıyla, öğrenilmesi son derece önemlidir.

Yabancı dillerde kullanılan bazı konuşma kalıpları sade ve hızlı öğrenilmesi amacıyla kısa özelliğe sahiptir. Is all good? İngilizce konuşma kalıpları arasında yer alan, açıklaması ise her şey yolunda mı? olarak kullanılan en çok tercih edilen konuşma kalıplarının arasında yer almaktadır.  İngilizce olan yatkınlık ve pratik kazanılması amacıyla İngilizce konuşma kalıpları öğrenilmesi, olumlu sonuçlar alınması konusunda yardımcı olmaktadır. 

Günlük İngilizce Konuşma Kalıpları Nasıl Öğrenilir?

Günlük ortalama 25 dakika ayrılması ile kullanılan en çok İngilizce konuşma kalıpları öğrenilmesi mümkündür. Bu kalıplar, unutulmaması ve ihtiyaç halinde hızlı bir şekilde kullanılması için not alınıp tutulması, kişiler açısından son derece önemlidir. Bu tarz İngilizce konuşma kalıpları, yabancı dil hakkında bilgi sahibi olma ve moral açısından kişiyi daha iyi hissettirmeye yaramaktadır. Her gün düzenli olarak 20 ve 30 adet İngilizce konuşma kalıpları öğrenilmesi durumunda, eğitim hayatında daha olumlu sonuçlar alınmasında avantajlar sağlamaktadır.


En Çok Kullanılan İngilizce Konuşma Kalıpları Nelerdir?

Günlük ve uzun süreli ihtiyaç duyulan İngilizce konuşma kalıpları, eğitim kurumları tarafından belirli plan ve programlar ile öğrencilere öğretilmektedir. Öğrencinin ise sıklık ile tekrar etmesi ve not alarak yakınında bu İngilizce konuşma kalıpları tutması durumunda, hedefin daha hızlı ulaşılması konusunda olumlu sonuçlar alınmasında yardımcı olmaktadır. 

What your phone number: Karşı tarafa ait iletişim numarası alınabilmesi için kullanılan ve en çok tercih edilen kalıpların arasında yer almaktadır.
What is your job: Karşı tarafın iş ve mesleğinin öğrenilmesi konusunda yöneltilen İngilizce konuşma kalıpları arasında yer almaktadır.
When is the train leaving: Treni yoluculuğu yapacak olan kişinin görevli yada başka birine trenin hareket edecek olan zamanı sorgulanması konusunda kullanılan kalıplardır.


Yurt dışı seyahati yapacak olan kişilerin, yabancı turist misafir edecek olarak kişilerin İngilizce konuşma kalıpları öğrenmesi, sürece daha çok hakim olunması konusunda avantajlar sunmaktadır. En çok kullanılan İngilizce konuşma kalıpları yukarıda da belirtildiği üzere öğrenilmesi, ikili görüşmeleri daha uygun ve anlaşılabilir hale getirmektedir. Belirli şablon, karşılıklı kişilerin kalıpları kullanması ve sıklık ile tekrar edilmesi tercih edilen yöntemlerin arasında yer almaktadır.