İngilizce Lezzetli Yemek Tarifleri

İngilizce yemek tarifleri, İngilizcenin günlük hayatta kullanımı açısından çok güzel bir fırsattır. İngilizce yemek tarifleri sayesinde kişi, öğrenmekte olduğu yabancı dili gündelik hayatında, keyifli bir şekilde kullanarak çok daha iyi bir şekilde özümseyebilir. İngilizce öğrenmenin en kesin yolu, İngilizceyi günlük haytta mümkün olduğunca sık kullanmaktır. Yemek tarifleride bu durumu gerçekleştirme ve birçok kişi için keyifli bir hale getirme konusunda oldukça iyidir.

Kolay İngilizce Tarifler

İnternette birbirinden farklı İngilizce yemek tarifleri bir arada bulunmaktadır. Ancak bunların içerisinde genellikle en kolay ve kısa olanları tercih edilmektedir. Çünkü kolay İngilizce yemek tarifleri yapılışları itibariyle kişiyi yormazlar ve kişinin fazla vaktini almazlar.

Dolayısıyla İngilizce yemek tarifleri kullanarak yemek yapmanın keyfi ve eğlencesi korunmuş olur. Bu blog yazımızda da tam da sizlerin bu gibi tercihlerini dikkate alarak böyle bir derlemede bulunduk.

Sizler için derlemiş olduğumuz İngilizce yemek tarifleri, yapılışları son derece kolay ve zahmetsiz tariflerden oluşuyor. Ayrıca bütün İngilizce yemek tarifleri Türkçe karşılıkları ile beraber verildi. Bu sayede bu tariflerle yemek yaparken herhangi bir anlama sıkıntısı yaşamadan keyifli dakikalar geçirecek ve bu arada İngilizcenizi de geliştirmiş olacaksınız.

En Kolay İngilizce Yemek Tarifleri

Sade Kek Tarifi

Ingridients (Malzemeler)

3 eggs: 3 yumurta

1 cup of sugar: 1 su bardağı toz şeker

Half cup of oil: Yarım su bardağı sıvıyağ

 

1 cup of milk: 1 su bardağı süt

1 package of baking powder: 1 paket kabartma tozu

1 package of vanilla extract: 1 paket vanilya

2-3 cup of flour: 2-3 su bardağı un

Cooking (Yapılışı)

First, you should pre-heat the oven to 180 degress. Then, add your eggs and sugar in a bowl and mix them. After, add the oil and milk and keep mixing. Add the flour, baking powder and vanilla extract and stir well. Finally, bake the cake about for 25-30 minutes.

(İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Sonra yumurta ve şekeri bir kaba ekleyip karıştırın. Daha sonra yağ ve sütü ilave edin. Onları da karıştırmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz kek karışımını ısıtmış olduğunuz fırnda yaklaşık 25-30 dakika arasında pişirin.)

İngilizce Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi

Ingridients (Malzemeler)

5 large tomatoes: 5 adet büyük boy domates

2 tablespoons of flour: 2 yemek kaşığı un

1 tablespoon of butter: 1 yemek kaşığı un

4 cups of hot broth: 4 su bardağı sıcak et suyu

2 tea cups of hot milk: 2 çay bardağı sıcak süt

For Optional/ Opsiyonel olarak

1 cup grated cheese: 1 su bardağı rendelenmiş peynir

Cooking (Yapılışı)

First of all, melt the butter in a pan. Then add flour and fry it on low heat with melted butter until you take the smell of it. Then grate the five tomatoes and combine the flour mixture and cook for about five minutes. Add hot broth over the mixture. In order to avoid cutting the soup you cook, add two cups of heated milk. Cook the soup over medium heat until it boiled, then simmer over low heat for 15 minutes. If you don’t want particals in soup, you can pass it through the blender. Finally, serve the soup with grated cheese if you want.

İlk olarak tereyağını bir tavada eritin. Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte ve tereyağ ile kavurun. Daha sonra domatesleri rendeleyin ve rendelenmiş domateslere un karışımını ekleyip, yaklaşık beş dakika pişirin. Karışımın üzerine dört su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Çorbanızın kesilmemesi için iki çay bardağı sıcak sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika pişirin. Daha parçasız bir çorbanız olsun istiyorsanız blenderdan geçirebilirsiniz. Son olarak isterseniz çorbanıza servis sırasında rendelenmiş peynir ekleyebilirsiniz.

Educall Online İngilizce Speaking İle Konuşmanızı Geliştirin

Kanıtlanmış başarısıyla online İngilizce kurs imkanı sunan Educall, öğrencilerini ana dili yüzde yüz İngilizce olan profesyonel eğitmenlerle buluşturuyor. Böylelikle yemek tariflerinin yanında konuşma becerinizi de geliştirme imkanına sahip oluyorsunuz. Üstelik ilk kez kayıt olan öğrencilerimiz için ücretsiz demo dersleri var. Ücretsiz demo dersleriyle Educall farkını herhangi bir ücret ödemeden yaşayabilir ve hiç vakit kaybetmeden konuşma becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.