İngilizcede En Sık Yapılan Gramer Hataları

İngilizcede en sık yapılan grammer hatalarını yapmamak ve doğrusunu öğrenmek için sizler de Educall ile eğitim alabilirsiniz. Profesyonel eğitmenleri ile online İngilizce pratiği yaparak hedeflediğiniz seviyeye gelebilirsiniz.

İngilizcede sıklıkla yapılan grammer hataları hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Daha öncesinde sizlere İngilizce Dil Bilgisi hakkında pek çok konu anlatmıştık. Aynı zamanda ana dili İngilizce olan eğitmenlerimizle online İngilizce eğitimi vermekteyiz. Bu süreçte öğrenmek istediğiniz her konu için bizi arayabilirsiniz. Şimdi sizlere İngilizcede en sık yapılan grammer hatalarından bahsedeceğiz.

"Since" ve "For"

Öncelikle her iki kelimenin farklı anlamları vardır. Since ve For kelimeleri birbirine benzerdir. Fakat farklı amaçlar için kullanılmaktadır. -Di’li geçmiş zaman ve şimdiki zamanın hikayesinin kullanımları gibi çalışır ve olayın gerçekleştiği zaman ile alakalıdır. İngilizcede "since" kelimesi Türkçede -den beri olarak nitelendirilmektedir. "For" ise Türkçede -dır, -dir olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bir süre dilimini belirtmek için "for",  başlangıçtan şimdiye kadar uzanan süreyi belirtmek için ise "since" kullanılır.

Örnek:

  • I have been living here since 1997. ( 1997’den beri burada yaşıyorum.)
  • I have been studying for 2 hours. (2 saattir çalışıyorum.)

"Whether" ya da "If"

Bir koşuldan bahsetmek için ya "whether" ya da "if" kullanılır. İngilizcede bu konu size biraz karışık gelebilir. Genellikle koşullu bir cümle kuracaksanız if kullanmanız gerekmektedir. Bu bir ifadenin gerçekleşmesi için belirli koşulların sağlanması olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda sadece iki seçenek olduğunu belirtmek istiyorsanız whether kullanmalısınız. Grammerde bu iki konu bazen karıştırılabiliyor.

Örnek:

  • Justin didn’t know whether Elizabeth was going away on Friday.
  • Justin didn’t know if Elizabeth was going away on Friday.

"They're" "There" ve "Their"

İngilizcede bu sözcükler sıkça kullanılıyor. They're, there ve their kelimeleri eş sesli kelimelerde kullanılmaktadır. Bu üçünü pek çok kişi karıştırmaktadır. Sizlere vereceğimiz ipuçları sayesinde artık karıştırmayacaksınız.

  1. They're

They're, "there are" olarak kısaltılmıştır. "Onlar" anlamına gelmektedir.

  • They’re waiting for us at the restaurant.

2. There

Yer belirten bir ifade de "are" veya "is" sözcükleri ile kullanılmaktadır. İngilizcede bazen zarf olarak da kullanılmaktadır.

  • There is a chocolate cake in the fridge.

3. Their

Their, bir nesnenin birden çok kişiye ait olduğunu belirtmek için kullanılır. "Onların" anlamına gelmektedir.

  • Their football game starts at 6.

"Affect" ve "Effect"

İngilizcede bir hareketin ortaya çıkardığı sonuçları anlatırken affect ve effect kelimeleri kullanılmaktadır. Grammer de en çok karıştırılan konulardan biri budur. Ancak sizlere vereceğimiz ipucu sayesinde artık doğru yerde kullanımını öğrenmiş olacaksınız.

  1. "Affect" cümle içerisinde fiil olarak kullanılır.
  2. "Effect" cümle içerisinde isim olarak kullanılır.

Örnek:

  • "The film affected him deeply." (Film onu derinden etkiledi.)
  • Studying has a big effect on your exam grades. (Ders çalışmak sınav notların üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.)

"It's" ve "Its"

İngilizcede en çok karıştırılan bir diğer grammer konusu da budur. "Its" sahiplik belirtmek için kullanılır.

"It's" kısaltılmıştır. Aslında "It is" olarak bilinmektedir.

Örnek :

  • "The rabbit was eating its food." (Tavşan yemeğini yiyordu.)
  • "It's a small rabbit." (Bu küçük bir tavşandır.)

Educall, ana dili İngilizce olan ve tecrübeli eğitmenleri ile konuşma odaklı speaking eğitimi veren bir dil akademisidir. 10,15 ve 25 dakikalık konuşma paketleri ile ister görüntülü ister telefonda İngilizce konuşma pratiği yapma derslerimizi deneyebilirsiniz. Ayrıca piyasada en uygun İngilizce konuşma paketleri ile bu deneyimi devam ettirebilirsiniz. Educall üyeliklerden avantaj sağlamak için ücretsiz bir şekilde deneme kaydınızı şimdi yapın. Online eğitim alarak İngilizce konuşmaya kısa sürede başlayacaksınız! İngilizcede en çok yapılan grammer hatalarını sizlere eksiksiz anlattık. Diğer blog yazılarımıza da muhakkak göz atın.

 

Benzer Yazılar

-Commonly Confused Words (2)-

İngilizcede En Sık Yaptığımız 5 Hata