TOEFL Nedir? TOEFL’dan Yüksek Puan Nasıl Alınır?

Toefl sınavı dünya genelinde İngilizce dil yeterliliğini ortaya koyan en prestijli dil sınavıdır. Yurt dışında eğitim almak ya da kariyerine yurt dışında devam etmek isteyenler tarafından Toefl nedir sorusu merak edilmektedir. Toefl puanı Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi ülkelerin yanı sıra 130 ülkeden fazla ülkede kabul edilmektedir. Toefl’dan alınan puan ile yurt dışında lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca uluslararası şirketlerde kariyer yapmak isteyenler için de yüksek bir Toefl puanı her zaman için önemli olmaktadır. Ana dili İngilizce olmayan kişiler tarafından, başvuru amacına göre yeterli Toefl skoru alınmalıdır.

 

TOEFL Nedir Ne İşe Yarar?

TOEFL Nedir Ne İşe Yarar?

Toefl Nedir ne İşe Yarar sorusuna, sınavın yurt dışında eğitim almak ve kariyer yapmak isteyenlere yönelik olduğu cevabı verilebilir. Toefl Ets kuruluşunca hazırlanarak belirli tarihlerde gerçekleştirilmektedir. Ets kuruluşu en prestijli dil sınavı olan Toefl’ı organize eden ve düzenleyen kuruluştur. Sınav, iki değişik usulde yapılmaktadır.

Kağıt üzerinden yapılan Toefl pbt usulünde ‘speaking’ bölümü yer almamaktadır. Kağıt üzerinden gerçekleştirilen Toefl sınavı, internet üzerinden yapılan sınava göre daha avantajlı görünse de dünya genelinde prestijli sayılan üniversiteler ‘speaking’ bölümünden dolayı Toefl ibt usulünü kabul etmektedir. Dünya çapında prestijli sayılan üniversiteler için öğrencilerin İngilizce konuşma yeterliliklerinin bulunması oldukça önemlidir.

 

TOEFL Sınavına Nasıl Başvurulur?

TOEFL Sınavına Nasıl Başvurulur?

Sınava başvuru için çok sayıda kayıt yöntemi mevcuttur. İster internet üzerinden çevrimiçi olarak, ister başvuru merkezlerinden şahsen, ister telefonla ister posta yolu ile sınava başvuru yapılabilmektedir. En pratik ve hızlı olan yöntem, sınava ETS’nin sayfası aracılığı ile başvuru yapmaktır. Site üzerinden öncelikle ETS hesabı tanımlanmaktadır. ETS hesabı ile sınava yaklaşık 4 ay öncesinden kayıt yapılabilmektedir.

Toefl nedir sorusu kadar Toefl ne zaman sorusu da merak edilenler arasında yer almaktadır. Sınav yıl içinde fazla sayıda tekrar eden bir sınavdır. Sınav tarihlerini güncel olarak ETS’nin resmi internet sitesinden izlemek mümkündür. Sınava girilmek istenen lokasyona göre sınav tarihleri ve sınav merkezlerine ilişkin adresler sitede gösterilmektedir. TOEFL Sınavı Ücreti her yerde aynı miktarda alınan bir ücrettir. Toefl sınav ücreti standart tutar şeklindedir ve 185 Amerikan dolarıdır.

 

Sınav Hangi Bölümlerden Oluşmaktadır?

Sınav Hangi Bölümlerden Oluşmaktadır?

Toefl sınavı; reading, writing, speaking ve listening yeterliliklerini test eden bir sınavdır. Sınav toplam 4,5 saatte tamamlanmaktadır.  Okuma ve dinleme aşamalarının tamamlanmasıyla 10 dakikalık bir ara verilmektedir. Sınavın okuma bölümü için 60 ile 80 dakikalık bir süre bulunmaktadır. Dinleme bölümü için 60 ile 90 dakika kadar zaman tanınmaktadır. Yazma bölümü için 50 dakika ve konuşma bölümü için de 20 dakikalık sürelerde dil yeterliliği ölçülmektedir. Sınavda yer alan her bir bölüm maksimum 30 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Sınavın tam puanı 120 puandır.

 

TOEFL soruları

Sınava Nasıl Hazırlanmak Gerekir?

TOEFL soruları ileri düzey İngilizce dil yeterliliğini ölçtüğü için kolay değildir. Bu süreçte çok sayıda öğrencinin Toefl kursu ile yüksek puan almaya çalıştıkları görülmektedir. Sınavda konuşma ve dinleme bölümünde öğrenciler zorlanmaktadır. Bu nedenle sınavın konuşma ve dinleme bölümüne sistematik bir şekilde çalışmak gerekmektedir. Toefl listening ve Toefl speaking bölümlerinden yüksek puan almak için düzenli dil pratiği yapılmalıdır. Bu anlamda Educall tarafından telefon ve online eğitim üzerinden istenilen her yerde ve zamanda İngilizce konuşma pratiği yapmak mümkündür. Educall’un tecrübeli ve ana dili İngilizce olan eğitmenleri tarafından verilen Toefl’a yönelik eğitimler sonucunda Toefl’dan yüksek puan almak mümkün.

Educall, yer ve zaman sınırı olmadan farklı ders süresi seçenekleri ile dil öğrenmek isteyen herkese yardımcı olmaktadır. Sistem üzerinden her öğrenci için iki öğretmen belirlenmektedir. Öğretmenlerden biri yabancı diğeri ise Türk uyrukludur. Öğrencinin dil seviyesine göre haftanın belirli günlerinde alanında uzman yabancı öğretmenlerden dil dersleri verilmektedir. Ayrıca Educall tarafından verilen deneme dersleri tamamen ücretsiz olarak sunulmaktadır. Dil eğitimleri sabah saat 10:00 ile 23:00 arasında yapılmaktadır. Educall tarafından verilen dil dersleri sayesinde Toefl’dan yüksek puan almak son derece kolaydır.

 

Educall Akademi'de Toefl Eğitimi Nasıl Yapılıyor?

Educall Akademi'de Toefl Eğitimi Nasıl Yapılıyor?

Educall tarafından verilen Toefl eğitimleri, sınavdan yüksek puan almak isteyenlere son derece faydalıdır. Aylık olarak yapılan deneme sınavları ile öğrencinin dil gelişimi sistematik bir şekilde takip edilmektedir. Öğretmenler eşliğinde çözülen gramer testleri ile sınava yönelik gramer eksikleri de tamamlanmaktadır. Eğitim boyunca, danışman öğretmenlerden, öğrencilerin mevcut durumlarına yönelik geri bildirimler alınmaktadır.

Toefl için oldukça önemli sayılan writing bölümüne hazırlık aşamasında, öğrenci tarafından hazırlanan kompozisyonlar ayrıntılı bir şekilde uzman öğretmenler aracılığıyla incelenmektedir. Educall tarafından sınavda ihtiyaç duyulan kelime bilgisine yönelik özel eğitimler de verilmektedir. Öğrenciler için özel olarak hazırlanan online materyallere ulaşım imkanı tanınmakta ve Toelf hazırlık süreci verimli bir şekilde tamamlanmaktadır. Toefl nedir sorusuna yeterli cevap almak için sizi Educall tarafından ücretsiz olarak verilen deneme derslerine davet ediyoruz.