Twitter Kullanarak İngilizce Öğrenilir Mi?

Günümüzün teknolojik dünyasında artık her yerden İngilizce öğrenebilmek mümkün. Özellikle Twitter İngilizce, İngilizce diziler, filmler ve oyunlar öğrencinin İngilizce öğrenmesine çok büyük yardımı olan kaynaklardır. Ayrıca bu kaynaklar, kişiye geleneksel öğrenme yöntemlerinden ve kaynaklarından çok çok daha ilgili çekici ve keyifli gelmektedir. Bizim yazımızda konu alacağımız kaynak ise dizi veya filmlerden biraz farklı bir konumda bulunuyor. Bu yazımızda sizlerle beraber popüler sosyal medya platformu Twitter İngilizce öğrenme konusunda ne derece etkilidir? Sorusunu irdeleyeceğiz.

 

İngilizce Eğitiminde Ezber Bozan Yöntem: Twitter

Twitter, dünyanın dört bir tarafından 339,6 milyon aktif kullanıcıya sahip bir sosyal medya platformudur. Bir mikroblog sitesi olarak tasarlanan Twitter İngilizce dahil pek çok dilde içeriğe ve mesaja ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemizde de çeşitli amaçlarla kullanılan Twitter, aynı zamanda dil öğrenme konusunda oldukça etkili bir araç olarak görülmektedir.

Bunun nedeni internet sitesinin İngilizce içerik açısından çok zengin olması ve genellikle İngilizcenin güncel dil kullanımını yansıtmasıdır. Dolayısıyla Twitter İngilizce öğrenmeye yardımcı olur mu konusunda gönül rahatlığı ile evet diyebiliriz.

Ancak her gün çoğu kişinin aktif şekilde kullandığı bu sosyal medya platformunu İngilizce öğrenme mecrası olarak da kullanabilmek için izlenmesi gereken çeşitli yollar mevcut. Gelin Twitter İngilizce nasıl öğrenilir hep birlikte inceleyelim.

Twitter İngilizce

Twitter ile Nasıl İngilizce Öğrenebilirim?

Twitter İngilizce öğrenme açısında etkili bir araç olarak kullanılabilir demiştik. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için Twitter’i kullanım tarzında çeşitli değişiklikler yapılması gerekmektedir. Siz de aşağıdaki adımları uygularsanız Twitter ile kolayca İngilizce öğrenebilirsiniz.

 

  • Twitter İngilizce Paylaşım Yapan Hesapları Takip Edin

Twitter, algoritması gereği takip ettiğiniz profillerin içeriklerini ve o profillerin etkileşim verdiği içerikleri ana sayfanıza düşürecektir. Bu nedenle ne kadar çok Twitter İngilizce paylaşım yapan hesabı takibe alırsanız o kadar çok İngilizce yazı ile karşılaşacaksınız. İlgi alanınızla ilgili paylaşımlar yapan Twitter İngilizce hesapları daha çok takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

 

  • Twitter İngilizce Postların Altına İngilizce Yorum Yazın

Elbette ki sadece Twitter İngilizce paylaşımlarını okumak ve takip etmek yeterli değil. Fikrinizi belirtmek istediğiniz herhangi bir  Twitter İngilizce paylaşımın altına fikirlerinizi yazabilirsiniz. Bu sayede size cevap veren kişilerle iletişime geçerek İngilizce seviyenizi arttıracaksınız. Sonuçta Twitter da böyle bir sosyal medya platformu öyle değil mi?

 

  • Gündem Ayarlarınızı Değiştirin

Twitter yine algoritması gereği konumunuzda en çok bahsedilen anahtar kelimelerle ve en çok kullanılan hashtagler ile gündeminizi oluşturur. Bu nedenle eğer mevcut konumunuz Türkiye ise Twitter İngilizce gündemler yerine size Türkçe gündemler sunacaktır. Bunu değiştirmek için gündem ayarlarına gelerek “İçeriği bu konumda göster” seçeneğinin tikini kaldırmanız yeterli.

Daha sonra aynı ekranda çıkan ülke seçeneklerinden birisini seçerek o ülkenin gündemini görebilirsiniz. ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada ve İrlanda gibi İngilizce konuşulan ülkeleri seçip bu gündemleri inceleyerek İngilizcenize müthiş bir katkı sunabilirsiniz.

Bu adımları uyguladığınız takdirde Twitter İngilizce öğrenme konusunda size bir hayli yardımcı olacaktır.

Konuşma Becerisini Geliştirmek Twitter Kullanmak Kadar Kolay


Twitter İngilizce öğretme konusunda oldukça etkili bir yol ancak İngilizce konuşma yetinizi geliştirmek için başka bir araca ihtiyacınız var. Bu konuda en büyük yardımcınız şüphesiz ki Educall…

Educall ile ingilizce online eğitim süreçlerine etkili bir biçimde dahil olarak İngilizce seviyenizi ilerletebilirsiniz. Ana dili İngilizce olan eğitmenlerle yabancı dilinizi akıcı bir seviyeye getirmek Educall ile artık mümkün.

İstediğiniz zaman istediğiniz yerde online İngilizce kursu arıyorsanız Educall tam size göre. Demo derslerine ücretsiz kayıt yaparak hemen Educall’u deneyimleyebilirsiniz. İster tablette ister telefonda isterseniz de bilgisayarda Educall derslerinden yararlanabilirsiniz.

Artık İngilizce öğrenmek ve konuşma pratiği yapmak tek tık uzağınızda. İnternet adresimiz https://www.educall.com.tr/ adresini ziyaret ederek native eğitmenlerle birebir İngilizce konuşma ayrıcalığına sahip olun.